Bedrijfspand en inventaris voor de horeca
Onze verzekeringen voor jouw bedrijfspand en inventaris
Belangrijkste risico's
Waterschade
Jouw horecazaak kan blank komen te staan door een overbelaste riolering na een hevige regenbui. Door klimaatverandering zullen we vaker te maken krijgen met extreme buien. Maar, waterschade kan ook ontstaan door lekkages zoals een lekkende afvoer of biertap.
Apparatuur
Koffieautomaten, frituurinstallaties, kassasystemen, geluidsinstallatie, ovens: ook in de horeca wordt steeds meer gebruik gemaakt van elektrische apparatuur. Al deze apparatuur is aangesloten op je elektrische installatie. Veel branden in de horeca ontstaan door gebreken in deze apparaten of de elektrische installatie.
Brand in de keuken
De meeste branden in de horeca ontstaan in de keuken. Frituren is in veel gevallen de oorzaak. Maar ook wokken en houtskoolovens vormen een groot risico. Een brand kan zich via vetaanslag in de afzuiginstallatie snel verspreiden en in korte tijd een compleet bedrijf in brand zetten.
Lees meer over de kosten van brand in jouw restaurant
Inbraak
In de horeca wordt regelmatig ingebroken. Drank en contant geld vormen een aantrekkelijke buit voor inbrekers. Of er wordt ingebroken uit balorigheid.
Handige tips
- Neem preventiemaatregelen! Heb je voldoende brandblussers? Een inbraakalarm? Vraag je adviseur naar het Preventieabonnement.
- Stimuleer je klanten om te betalen met een pinpas of creditcard. Minder contant geld in de kassa is veiliger. Ook zorgt een pinbetaling vaak voor een snellere en goedkopere verwerking.
- Met een camerasysteem kun je letterlijk áltijd een oogje in het zeil houden. Je kunt jouw eigendommen bewaken, maar bijvoorbeeld ook op afstand personeel bijschakelen bij drukte. En het werkt preventief voor ongewenste bezoekers.
- Zorg voor vetbrandblusser op een duidelijk zichtbare en bereikbare plaats in de keuken. Frituurbranden mogen nooit met water of schuim worden geblust.
- Laat je afzuiginstallatie jaarlijks controleren en, als dat nodig is, schoonmaken door de leverancier of een hierin gespecialiseerd bedrijf.
- Laat je apparaten en elektrische installatie periodiek keuren en onderhouden door een gecertificeerd bedrijf.
- Laat je goed adviseren over het afdekken van risico’s rondom bedrijfspand en inventaris. Een verzekeringsadviseur kan je hierbij helpen.
Je gasten zijn onmisbaar
Je gasten zijn onmisbaar
Jouw bedrijfsruimte is de plek bij uitstek waar je je gasten in de watten kunt leggen. Logisch dus dat je deze ruimte en de inrichting goed wilt beschermen. Als daar iets mee gebeurt kunt je je gasten niet meer ontvangen en kan jouw bedrijf stil komen te staan. Met alle (financiële) gevolgen van dien.
Preventie in jouw horecazaak
Brand in de keuken vormt een groot risico in de horeca en daarom zijn speciale vetbrandblussers en een blusdeken onmisbaar. Net als rook- en koolmonoxidemelders en het opleiden van BHV’ers. Dit en meer vind je in de Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent
Preventieabonnement
Frituren, filters en afzuigkanalen vormen een groot brandrisico door de hoge temperaturen van de olie- en vetproducten waarmee wordt gewerkt. Een brand in de frituur kan zich via de afzuiginstallatie snel verspreiden. Daarom is het belangrijk om de afzuiginstallatie regelmatig te laten controleren en te reinigen. Mede hiervoor hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zoals de module Controle Bakwand en afzuiginstallatie. Ook is regelmatige inspectie en onderhoud van je elektrische installatie van belang, want maar liefst 60% van alle branden wordt veroorzaakt door een gebrek hierin. Je regelt het eenvoudig met de module Inspectie elektrische Installatie.
Voordelen:
- Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
- Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
- Een Veilig Gevoel regelt alles voor je.