Bedrijfsschadeverzekering voor de horeca
Wat is een bedrijfsschadeverzekering?
Als horecaondernemer sta je er vaak niet bij stil dat na een grote brand of waterschade je horecazaak niet alleen materiële schade oploopt, maar dat je je bedrijf ook tijdelijk moet sluiten. Je hebt hierdoor minder of geen omzet terwijl je vaste lasten zoals huur en personeelskosten gewoon doorlopen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor je horecabedrijf. Met een bedrijfsschadeverzekering voorkom je dat je jouw horecazaak moet sluiten. Bij schade ontvang je een vergoeding van je vaste lasten en de misgelopen winst zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt met ondernemen. Je kunt een bedrijfsschadeverzekering alleen afsluiten in combinatie met een Inventaris/Goederenverzekering.
Bekijk deze verzekering ook voor
In het kort
Wat verzeker je met onze Bedrijfsschadeverzekering?
Wel verzekerd
- Vaste lasten en de winst die je onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt
- Je hebt een overdekking van 150%. Is bij schade de brutowinst hoger dan het verzekerde bedrag? Dan verhogen wij dat bedrag met maximaal 50%.
- Misgelopen inkomsten als een publiekstrekker (bioscoop of ander bedrijf) in je directe omgeving tijdelijk moet sluiten door bijvoorbeeld brand
- Extra kosten die je moet maken als een belangrijke leverancier niet kan leveren (na bijvoorbeeld een grote waterschade) zijn meeverzekerd tot 10% van de brutowinst
- Schade door het wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand)
- Schade door het afzetten van de straat (na bijvoorbeeld een flinke schade bij een naburig pand)
- Kosten voor het herstellen van je administratie zijn tot € 5.000, - kosteloos verzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk.
- Er geldt geen eigen risico
Niet verzekerd
- Schade door opzet of roekeloosheid
- Schade door illegale activiteiten
- Schade die ontstaat door beschadiging, verlies of misbruik van geld en geldswaardig papier, een creditcard of andere betaal- of spaarpassen
- Schade die ontstaat door of voortvloeit uit slecht of achterstallig onderhoud, bouw-, montage-, ontwerp- en constructiefouten of gebruik van ondeugdelijke materialen
Wat kost een bedrijfsschadeverzekering voor de horeca?
De kosten van een bedrijfsschadeverzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort, je brutowinst en de gekozen uitkeringstermijn.
Premievoorbeeld | Horeca |
---|---|
Soort bedrijf | Snackbar |
Brutowinst | € 250.000,- |
Uitkeringstermijn | 78 weken |
Premie per maand (exclusief assurantiebelasting en pakketkorting) |
Premievoorbeeld | Horeca |
---|---|
Soort bedrijf | Snackbar |
Brutowinst | € 250.000,- |
Uitkeringstermijn | 78 weken |
Premie per maand (exclusief assurantiebelasting en pakketkorting) |
Premievoorbeeld |
---|
Soort bedrijf |
Brutowinst |
Uitkeringstermijn |
Premie per maand (exclusief assurantiebelasting en pakketkorting) |
Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Horeca. Als je hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteer je van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.
Evenementen
Organiseer je regelmatig kleine evenementen, zoals een kookworkshop, optreden of wijnproeverij? Als dit event niet doorgaat of uitgesteld wordt, heeft dit financiële gevolgen voor je. Een doorlopende evenementenverzekering is mogelijk een nuttige aanvulling op je bedrijfsschadeverzekering.
De voordelen
Uitkeringstermijn
Een horecaondernemer heeft vaak veel tijd nodig om zijn bedrijf op te bouwen na een flinke schade. Denk alleen al aan het verkrijgen van de juiste vergunningen. Je kunt daarom kiezen uit een uitkeringstermijn van 26, 52, 78 of 104 weken.
Vervangende locatie en inventaris
Heb je een vervangende locatie nodig, of moet je tijdelijk meubilair huren om je bedrijfsactiviteiten snel te kunnen voortzetten? Ook deze kosten worden vergoed.
Klanten op de hoogte brengen
Bij een (tijdelijke) sluiting van je horecazaak na een schade krijg je bij heropening of verplaatsing ook de kosten vergoed om je klanten hiervan op de hoogte te brengen. Denk aan advertenties of reclameborden.
Bedrijfsschade voor horeca in beeld
Bedrijfsschade voor horeca in beeld
Schade aan je horecapand kan leiden tot bedrijfsstilstand. Je mist omzet terwijl de vaste lasten doorlopen. Bekijk de drie grootste risico’s en zie hoe je zelf schade kunt voorkomen of beperken.
Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.